FAQ voor deelnemers

Zoek hier naar je vraag!

Wat is de INKOM?
De INKOM is de algemene introductieweek voor alle studenten van Maastricht University en Zuyd Hogeschool. De INKOM is een van de grootste evenementen van Limburg. Tijdens de INKOM ontmoet je veel nieuwe mensen en leer je alle aspecten van Maastricht en haar studentenleven kennen, zoals sport-, cultuur- en studentenverenigingen. De INKOM vindt dit jaar plaats op 20 tot en met 24 augustus 2018.

Voor wie is de INKOM bedoeld?
De INKOM is voor alle eerstejaars bachelor- en masterstudenten van Maastricht University en Zuyd Hogeschool. Wanneer je masterstudent bent kun je dit aangeven bij je inschrijving, zodat je in een Mastergroepje wordt geplaatst. De INKOM wordt ook veel bezocht door internationale studenten, waardoor alle INKOM groepjes worden gemixt.

Wat kost de INKOM?
De inschrijvingen voor de INKOM kost €74 plus €1 transactiekosten. Voor dit bedrag krijg je elke dag minstens één maaltijd en heb je toegang tot de 2 MECC feesten, en exclusieve evenementen voor deelnemers en Mentoren.

Waar kan ik me inschrijven voor de INKOM?
Je kunt je vanaf 1 mei inschrijven via de INKOM website. Klik hiervoor op de knop “ik wil meedoen” of de knop “inschrijven” onder het kopje “INKOM 2018”. Als de INKOM niet is uitverkocht voordat de INKOM start, kun je je ook inschrijven op maandag 20 augustus. Let op: de INKOM is al 3 jaar achter elkaar uitverkocht, dus schrijf je zo snel mogelijk in!

Tot wanneer kan ik me inschrijven voor de INKOM?
Je kunt je via de website inschrijven tot en met vrijdag 17 augustus 2018. Tijdens de INKOM is het nog mogelijk om je in te schrijven op maandag 20 augustus, mits de INKOM niet al is uitverkocht.

Kan ik na mijn inschrijving nog annuleren of mijn geld terug krijgen?
Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren, of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de INKOM. We raden aan om je pas in te schrijven voor de INKOM als je zeker weet dat je bent ingeloot voor je studie.

Wat is er te doen tijdens de INKOM?
Tijdens de INKOM leer je alle aspecten van Maastricht kennen. Er wordt aandacht besteed aan algemene informatie over de stad Maastricht en het studeren in Maastricht. Daarnaast zal je ook kennis maken met alle culturele-, sport-, studie-, en studentenverenigingen van Maastricht. Ook is er aandacht voor muziek, dans, cabaret, de stad en vele andere aspecten die relevant zijn voor studenten. Er zijn uiteraard genoeg feesten en andere activiteiten, zoals de Opening, de Cantus en de twee grote MECC feesten.

Is de INKOM een ontgroening?
Nee, absoluut niet! De INKOM is een week vol leuke activiteiten om nieuwe mensen te leren kennen en de stad. De INKOM is een week vol informatie, activiteiten en feesten en absoluut niet vergelijkbaar als een ontgroening. Je bent niet verplicht om naar alle activiteiten te gaan van de INKOM als je je inschrijft. Je kiest zelf uit waar jij bij wilt zijn!

Ik heb een voedselallergie, kan ik toch meedoen aan de INKOM?
Natuurlijk! Geef aan tijdens je inschrijven waar je allergisch voor bent, zodat wij hier rekening mee kunnen houden tijdens alle eetmomenten!