Centrale Post

De ondersteunende commissie van de Werkgroep INKOM helpt gedurende twee klusweken en draait activiteiten tijdens de INKOM.

De Centrale Post (CP) is de ondersteunende commissie van de Werkgroep INKOM (WGI). De CP bestaat uit 20 tot 25 studenten die de WGI helpt met het uitvoeren van alle programma-onderdelen tijdens de INKOM. Wil jij met een leuke, gevarieerde groep mensen een geweldige week neerzetten? Ben jij stressbestendig, weet je van aanpakken en werk je oplossingsgericht? Dan is de Centrale Post iets voor jou! Lees snel verder voor meer informatie. INKOM 2023 wacht namelijk op JOU!

 

CP 2019.jpg

Wat behoort er tot je verantwoordelijkheden? 

De CP-ers hebben voor en tijdens de INKOM een ondersteunende en uitvoerende rol. Zij zorgen ervoor dat alles in goede banen verloopt. De CP is verantwoordelijk voor het aansturen van crew en helpers, instrueren alle mentoren en zijn het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers tijdens de INKOM. Daarnaast begint de CP twee weken voor de INKOM met het treffen van voorbereidingen. Deze voorbereidingen variëren van het maken van de wegwijsbordjes tot het maken van de aankleding van een INKOM evenement. Je krijgt als CP-er dus veel verantwoordelijkheden!

Aan welke voorwaarden moet je doen?

Een CP-er is een echte ‘teamplayer’ met goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast kun je goed overweg met stress, je bent in staat om creatief te denken en bezit je een probleemoplossend vermogen. Verder ben je erg flexibel, een doorzetter, goed in het houden van het overzicht, je hebt enige organisatorische ervaring en je woont in Maastricht.

Hoeveel tijd gaat het kosten?

Twee weken voor de INKOM, de klusweken, start de CP met de laatste voorbereidingen voor de INKOM. Tijdens de INKOM is de CP verantwoordelijk voor het draaien van de evenementen en de week na de INKOM krijgt de CP een kans om op de stoel van de Werkgroep INKOM te zitten als deze op vakantie is. Daarnaast worden er door het jaar heen borrels georganiseerd en in juli gaat de CP een weekend weg.

Wat krijg je ervoor terug?

Naast twee volledig verzorgde klusweken en een INKOM week, krijg je ook een kijkje achter de schermen van het grootste studentenevenement van Zuid-Nederland. Tevens leer je veel nieuwe mede-studenten kennen vanuit alle verschillende achtergronden van het Maastrichtse studentenleven. Verder word je onderdeel van een van de leukste groepen van Maastricht: de Centrale Post!

Interesse?

Meld je aan voor de interesseborrel of stuur een mail naar inkom@maastrichtuniversity.nl  Zien wij jou shinen tjidens de INKOM in 2023?

Evaringen van huidige Centrale Post:

Het is weer Augustus, de beste tijd van het jaar. Het is zomer, je hebt even geen uni en de INKOM komt er weer aan! Wat als ik je zou vertellen dat deze mooiste week van het jaar nóg beter kan dan je al gewend bent? Want het kán als je centrale post wordt.
Na zelf de INKOM al meerdere malen meegemaakt te hebben als deelnemer en mentor van bachelor en mastergroepjes vond ik toch dat het echt tijd werd voor een nieuwe uitdaging, een kijkje achter de schermen. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, behalve dat ik twee weken bezig zou zijn met de laatste voorbereidingen van de INKOM en natuurlijk diensten draaien tijdens de evenementen zelf, maar het heeft mijn verwachtingen absoluut overtroffen. Het is veel en hard werken, maar je komt terecht in een heel gezellige, likeminded en welcoming groep mensen waar je je zo thuis voelt. Met hen werk je samen naar hetzelfde doel: Deze INKOM de mooiste INKOM van het jaar maken. Deze drie weken als centrale post zitten vol nieuwe ervaringen, onverwachte wendingen en vooral een hele hoop gezelligheid. Dus ben je gemotiveerd, op zoek naar een leuke uitdaging en wil je erachter komen hoe het grootste studentenfeest in Zuid-Nederland nou precies georganiseerd wordt? Twijfel dan niet om te solliciteren voor een positie binnen de centrale post, om zo je INKOM-ervaring naar een nieuw niveau te tillen.

-          Michelle Veeke, Centrale Post sinds 2018 

Het studentenleven is als een neus: je moet eruit halen wat erin zit! En daar kan de INKOM niet ontbreken. Alle gekheid op een stokje, de INKOM is natuurlijk gewoon de leukste week van het studentenjaar. Maar meewerken is meemaken, zeker bij de INKOM. Als je op een laagdrempelige manier veel wilt doen voor de INKOM en maximaal wilt genieten is de Centrale Post zeker iets voor jou! Het is mooi als je wat sociale skills en veel energie in je pakket hebt zitten, maar iedereen is natuurlijk meer dan welkom. De CP is een huzarensalade aan studenten. Nadat ik kindje, mama en INKOM-organisator voor mijn studentensportverenigingen ben geweest, heb ik geschreven voor de CP en daar heb ik geen halve seconde spijt van. Maar je hoeft zeker geen ervaren INKOM-ganger te zijn. Je wordt in een koud en gouden bad ontvangen en na wat borrels en een leuk weekendje moet je dan wel echt aan de slag met de klusweken. Het zijn lange dagen, eat work rave repeat, maar dat is alleen maar mooi. Je kunt zelf uitkiezen welke klusjes je wilt doen en kunt altijd om hulp vragen. Zo heb ik bijvoorbeeld meer geleerd over de financiën en het aansluiten van fusten. Tijdens de INKOM zie je dan je werk shinen en natuurlijk maak je op de evenementen genoeg situaties mee waar je veel van leert. Na de INKOM ben je een vriendengroep, veel nieuwe skills en natuurlijk een mooi shirtje rijker! 

-          Angeniet Helwig, Centrale Post sinds 2017

 

Ik heb voordat ik Centrale Post werd de INKOM een jaar meegelopen als deelnemer en daarna twee jaar meegemaakt als papa van een groepje voor mijn vereniging. Vanuit die ervaring dacht ik dat ik de INKOM wel een beetje kende en wilde ik mijn steentje bijdragen aan het mooiste studentenevenement van het zonnige zuiden. Toch had ik nooit gedacht dat bij het organiseren van de INKOM en het opzetten van de evenementen zoveel kwam kijken! Je maakt de INKOM als Centrale Post vanuit een heel ander perspectief mee, en dit alles met een groep die enorm hecht is en waar je je vanaf het moment van de bekendmaking al welkom voelt. Voordat het tijd is voor de INKOM worden er gedurende het jaar verschillende activiteiten georganiseerd om elkaar te leren kennen, informatie te verschaffen en de groep in aanloop naar de INKOM alvast een beetje warm te maken. Twee weken voor de INKOM beginnen we dan met klussen en vanaf dat moment vliegt de tijd eigenlijk voorbij. Je bent eigenlijk drie weken full time aan het werk, maar als je dan op een van de evenementen staat die je zelf hebt mogen opbouwen geeft dat je alleen maar meer energie om de rest van de week door te gaan. Al met al is het een enorm leerzame en vooral mooie periode waarin je niet alleen werkt naar die ene week in augustus, maar vooral veel lol hebt! 

 -         Jaouad Kasmi, Centrale Post sinds 2016