Ouders

Gaat uw zoon of dochter in Maastricht studeren? Hier vindt u wat meer informatie over de introductieweek voor alle aankomende studenten.

De INKOM introductieweek wordt georganiseerd met het doel om uw kind zich thuis te laten voelen in de nieuwe stad. De INKOM is dé introductieweek voor alle eerstejaars die met hun studie beginnen op de Universiteit van Maastricht of Zuyd Hogeschool. In één week, 22 t/m 26 augustus, leren de deelnemers de stad en het studentenleven van Maastricht kennen. Het wordt georganiseerd door een groep van 5 studenten, die een heel jaar bezig zijn met de organisatie.

De deelnemers, ongeveer 3000 in totaal, worden ingedeeld in groepen van 10-12 aankomende studenten en worden vervolgens begeleid door twee ouderjaars studenten, mentoren genaamd. Deze mentoren krijgen verplichte instructies voor de INKOM zodat ze helemaal voorbereid zijn om hun groepje door de stad te begeleiden.

Bovendien werkt de organisatie samen met veel vrijwilligers, de gemeente, de politie en de brandweer zodat alles op een zo veilig mogelijke manier verloopt. Het hoofddoel van de INKOM is het geven van inzicht in het dagelijks leven van een student in Maastricht door veel culturele, sportieve, feestelijke en sociale activiteiten en feesten. 

Al met al: deelnemen aan de INKOM is de perfecte manier voor nieuwe studenten om er precies achter te komen wat Maastricht te bieden heeft!

Kijk voor verdere vragen op onze FAQ-pagina of neem contact op via inkom@maastrichtuniversity.nl