MECC-Cie

Bij een reguliere INKOM helpt de MECC-cie bij het realiseren van de grootste feesten van het jaar! Lijkt jou dit wat voor INKOM? Lees dan snel verder!

MECC-CIE

Als MECC-cie ben je gedurende de reguliere INKOM betrokken bij vrijwel alles wat er in het MECC gebeurt. Je gaat namelijk meehelpen met het organiseren van meerdere feesten in het MECC voor 7.000 studenten! Samen met je team ga je een lege hal van 10.000m2 omtoveren tot het grootste (en leukste) studentenfeest van Nederland.

De week voor de INKOM en tijdens de INKOM zelf ben je bezig met de voorbereidingen. Zo zal je onder andere bezig zijn met het opbouwen van de barren, het aankleden van de zaal, het aansturen van crew/helpers, de veiligheid in de gaten houden, samenwerken met professionele leveranciers en het begeleiden van de artiesten!

.

Verantwoordelijkheden en eisen MECC-cie

De functie als MECC-cie is een enorme maar fantastische uitdaging! We zijn dan ook elk jaar weer op zoek naar een teamplayer die hard kan werken en mensen goed kan aansturen. Enthousiast geworden, wellicht kan jij wel shinen tijdens INKOM als MECC-cie!

Stuur een mail naar inkom@maastrichtuniversity.nl !

Zij die jou voor gingen!

Maudy van der Heide - MECC-cie sinds 2018

"Wauw, waar moet ik beginnen? Wat is het tof om deel van de MECC-cie uit te maken! Toen ik vorig jaar na de interesseborrel besloot te solliciteren voor deze commissie, wist ik eigenlijk niet precies waar ik aan begon. Mijn eerste indruk – namelijk: “wat een fijne groep mensen!” – bleek in ieder geval al snel te kloppen. De borrels en feestjes die georganiseerd werden, zorgden ervoor dat ik me snel thuis voelde. Vanaf de week voor de INKOM (that’s right: één week later dan bij de CP!) ga je aan de slag met een oneindige To Do list vol klussen. Klinkt vrij heftig, maar het is vooral veel gezelligheid op het SSC en daarna in het MECC. Het is ZO vet om het MECC te zien transformeren van een saaie tentamenhel naar een ware partyhemel. Na deze week gezelligheid, is het dan echt zo ver: de week waar we het allemaal voor doen, de week van de INKOM! Dat is met z’n allen flink aanpoten, heel veel lachen, kilometers afleggen (het MECC is nog groter dan je denkt, echt), spullen versjouwen, plannen maken, dingen regelen, weinig slaap en soms wat stress. Het is intens, maar als je dan uiteindelijk op MECC Tuesday een mega mooi feestje neerzet, dan weet je waar je het voor doet. De trotsheid die je dan voelt, zorgt ervoor dat je met een glimlach de volgende dag gewoon weer in het MECC staat, waar je verder gaat met de voorbereidingen van de Cantus en Heineken Night. Het is hard werken, en na de INKOM wil je het liefst een jaar lang slapen, maar het is het echt dubbel en dwars waard. Terugdenkend aan de afgelopen INKOM als lid van de MECCcie, krijg ik direct een glimlach op mijn gezicht. Ik kan niet wachten op de volgende INKOM (en die daarna, en die daarna…)!"

.

Jochem Kuperus - MECC-cie sinds 2016 

"Mijn eerste ervaring is mij zeer goed bevallen. Met een hechte groep evenementen als de MECC-feesten neerzetten geeft een heel voldaan gevoel. Als er gevraagd wordt of ik het werken tijdens de INKOM vervelend vind is het antwoord sowieso “nee”. Ik vond het heerlijk om na een dagje werken op een maandag en een dinsdag nog een INKOM-feestje mee te pakken of lekker met de mensen van de MECC’cie in het MECC na te borrelen. Dan heb je natuurlijk nog de woensdag waarop we een soort van rustdagje hebben en we gezellig met zijn allen lekker kunnen relaxen met een drankje erbij.

De donderdag is mij zeer goed bevallen omdat ik de eer had om de cantusband aan te kondigen waarbij ik dus als eerste het podium op moest voor 5000 man! 

De vrijdag en het einde van de INKOM is naar mijn idee de zwaarste dag. Een hele week werken eist toch wel zijn tol maar als je eenmaal klaar bent kan je lekker op het dak van het MECC genieten van een biertje of glaasje cola en kan je als het goed is terugkijken op een prachtig evenement die jij hebt helpen opzetten!"

.

Michael Kemna - MECC-cie sinds 2011
"Na een aantal jaren schaamteloos geprofiteerd te hebben van de INKOM, wilde ik graag mijn sporen achterlaten op de mooiste studentenfeesten van Maastricht. Waar kan dit nu beter dan bij de MECC-Cie? 

De logistiek manager van de WGI is het hele jaar bezig met het voorbereiden van een geniaal plan voor de MECC feesten, als MECC-Cier mag jij dit in twee weken in realiteit brengen. Met slechts vijf anderen ben jij verantwoordelijk voor alles wat er tijdens de INKOM gebeurd in het MECC: van de verkoop van duizenden liters bier tot het verwelkomen van wereldberoemde artiesten. Je schrale dan wel overvloedige hoeveelheid aan ervaring zal je niet helpen tijdens de organisatie van de evenementen in het MECC. Een paar dagen voor de INKOM krijg je het MECC ter beschikking. Je vraagt je af hoe je in godsnaam deze zaal, waar jij het hele jaar braaf je tentamens hebt gemaakt, kunt klaarmaken voor het feest van het jaar.

Desalniettemin, de MECC-Cie laat zich niet leiden door de grenzen van het mogelijke en haalt het maximale uit elke situatie. Behalve door de arbowet, want dat zou verzekeringstechnisch onverstandig zijn. Je vervloekt jezelf, maar ook jij weet dat hier de mannen van de jongens onderscheiden worden. Ten alle tijden heb jij de beschikking over meerdere heftrucks en hoogwerkers, daarnaast geef jij leiding aan een grote veelzijdigheid aan bijzonder sympathieke en behulpzame helpers van de verschillende studentenverenigingen. Na veel bloed, zweet en tranen zie je de droom langzaam ter vervulling komen. Met een flair van nonchalance voel jij je even koning: eminent of posh?! 

Of je het nu deed voor je CV, hoogstaande lustbeleving of voor jezelf; na afloop kijk je voldaan terug. Volgend jaar weer."