The Green Key

Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke branche. Momenteel is de INKOM bezig met het behalen van dit keurmerk, door allerlei maatregelen te treffen die ten goede komen aan het milieu, veiligheid en kwaliteit. Bezoek de website van Green Key voor meer informatie: https://www.greenkey.nl/.

green_key_logo.png

MVO-VERKLARING INKOM Introductieweek Maastricht

Aan de hand van deze MVO verklaring geeft de INKOM introductieweek Maastricht aan dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan bij haar evenementen. Een van de speerpunten van de Werkgroep INKOM is dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan het debat over duurzaamheid binnen het Maastrichtse (studenten)leven. Als organisatie van de INKOM proberen wij de impact van het evenement op het milieu zoveel mogelijk in te perken. Het gedachtegoed achter onze inspanningen is tweeledig: enerzijds proberen wij de ecologische footprint van de INKOM te verminderen, en anderzijds proberen wij bewustwording te creëren onder de studenten. Om ons belang bij MVO en duurzaamheid altijd te kunnen blijven benadrukken zal jaarlijks een duurzaamheidsteam worden aangesteld. Zo zal ook in het dagelijks bestuur van de organisatie MVO en duurzaamheid blijven bestaan.

 

Maatregelen die wij nemen zijn:

  1. Wij werken voornamelijk samen met bedrijven uit de directe omgeving, om zo bedrijven in de evenementenbranche van Zuid-Limburg te kunnen blijven stimuleren.
  2. De organisatie zelf, deelnemers en samenwerkingspartners zullen ingelicht worden dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen en ons bezighouden met duurzaamheid. Dit zullen we doen aan de hand van informatie op de website, nieuwsbrieven, overdrachten en tijdens onze evenementen zelf.
  3. Wij streven altijd zo veel mogelijk rekening te houden met de Maastrichtse bewoner. Zo nodigen we hen uit bij verschillende evenementen en doen wij er alles aan om overlast te voorkomen. Denk hierbij aan het tijdig verspreiden van brieven betreffende het evenement, maar ook het aanhouden van de juiste hoeveelheid decibel.
  4. Op bepaalde evenementen geven wij kleine of net beginnende organisaties de kans zich te promoten op ons evenement tegen slechts een kleine bijdrage.
  5. Wij houden constant rekening met het milieu door onze samenwerkingspartners aan te sporten maatschappelijk verantwoord te ondernemen en duurzaam te werk te gaan. Denk hierbij aan het gebruik van de juiste aggregraten, brandblussers met een keurmerk en drukwerken die worden gedrukt op verantwoord papier.
  6. Afvalscheiding wordt binnen de INKOM erg serieus genomen. Elk jaar gaan wij dan ook in zee met een afvalverwerkingsbedrijf dat zich bezighoudt met het scheiden van afval.
  7. Ten slotte worden onze twee grootste en meestbezochte feesten gehouden in het MECC Maastricht, welke sinds 2010 het ‘golden Green Key’ hanteren en zich dus volledig inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

 

5 maart 2018

 

Maastricht

 

Mauk van Bergen