FAQ voor Deelnemers

Wat is de INKOM?
De INKOM is de algemene introductieweek voor alle studenten van Maastricht University en Zuyd Hogeschool. De INKOM is normaalgesproken een van de grootste evenementen van Limburg. Voor dit jaar is het nog niet geheel duidelijk hoe de INKOM er precies uit komt te zien. De Werkgroep INKOM werkt met vier scenario’s om ervoor te zorgen dat het evenement ten alle tijden georganiseerd kan worden volgens de RIVM-maatregelen. Wanneer het RIVM het toelaat, zullen er natuurlijk fysieke activiteiten worden georganiseerd! Tijdens de INKOM ontmoet je veel nieuwe mensen en leer je alle aspecten van Maastricht en haar studentenleven kennen, zoals sport-, cultuur- en studentenverenigingen. De INKOM vindt dit jaar plaats op 16 tot en met 20 augustus 2021.

Voor wie is de INKOM bedoeld?
De INKOM is voor alle eerstejaars bachelor- en masterstudenten van Maastricht University en Zuyd Hogeschool bedoeld. Wanneer je masterstudent bent kun je dit aangeven bij je inschrijving, zodat je in een Mastergroepje wordt geplaatst. De INKOM wordt ook veel bezocht door internationale studenten, namelijk zo’n 53%. Je kunt dit jaar aangeven of je liever in een Nederlands- of Engelstalig groepje wil worden geplaatst. Dit is nieuw en om deze reden kunnen we helaas niet garanderen of er altijd rekening met je voorkeur kan worden gehouden, maar we streven hier uiteraard wel naar!

Wat kost de INKOM?
Gezien de INKOM dit jaar anders is dan in een regulier jaar, is ook rondom het inschrijfgeld nog veel onduidelijk. Normaalgesproken bedraagt het inschrijfgeld van de INKOM €74 plus €1 transactiekosten. Voor de inschrijfprijs krijg je exclusieve toegang tot het digitale platform, een INKOM tas (rijkelijk gevuld met informatie over het Maastrichtse studentenleven), maaltijden en toegang tot de fysieke INKOM activiteiten (mits geoorloofd door RIVM).

Waar kan ik me inschrijven voor de INKOM?
Je kunt je vanaf de maand juni inschrijven via de INKOM-website. Dit jaar kun je je ook pre-registeren. Dat houdt in dat je maandelijks op de hoogte gehouden wordt van alle nieuwtjes en updates rondom de INKOM én de inschrijvingen! Let op: de INKOM is al 5 jaar achter elkaar uitverkocht, dus schrijf je zo snel mogelijk in!

Tot wanneer kan ik me inschrijven voor de INKOM?
Je kunt je via de website inschrijven tot en met vrijdag 13 augustus 2021. Tijdens de INKOM is het nog mogelijk om je in te schrijven op maandag 16 augustus, mits de INKOM niet is uitverkocht.

Hoe gaat de INKOM om met de COVID-19 crisis?
Waar de INKOM normaalgesproken bestaat uit verschillende grootschalige fysieke evenementen verspreid over de gehele week, vindt de INKOM 2021 zeer waarschijnlijk plaats in een aangepaste vorm. Alle fysieke activiteiten worden aangepast op alle geldende RIVM-maatregelen. Om deze reden zullen wij moeten werken met een duidelijk inschrijfsysteem voor verschillende shifts, duidelijke looproutes en triagepunten. Mocht het nodig zijn dan zullen deze fysieke evenementen worden ingevuld met een digitaal stuk via ons online platform.

Kan ik na mijn inschrijving nog annuleren of mijn geld terug krijgen?
Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren, of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de INKOM. We raden aan om je pas in te schrijven voor de INKOM als je zeker weet dat je bent ingeloot voor je studie. Gezien de crisis rondom COVID-19, wordt voor de opening van de inschrijvingen (in juni) besloten in wat voor vorm de INKOM definitief zal georganiseerd.

Wat is er te doen tijdens de INKOM?
Tijdens de INKOM leer je alle aspecten van Maastricht kennen. Er wordt aandacht besteed aan algemene informatie over de stad en het studeren in Maastricht. Daarnaast zal je ook kennis maken met alle culturele-, sport-, studie-, en studentenverenigingen van Maastricht. Ook is er aandacht voor muziek, dans, cabaret, diversiteit en Inclusivitiy en vele andere aspecten die relevant zijn voor studenten. Samen vormt de INKOM dé perfecte voorbereiding op je studententijd!

Werkt de INKOM met COVID-19 vaccinatiebewijzen en herstelbewijzen of negatieve testuitslagen?
De grote, fysieke evenementen van de INKOM gaan inderdaad door doordat wij als organisatie zullen werken met deze bewijzen of negatieve testuitslagen. Zodra hier meer informatie bekend over is, zullen wij dit uiteraard laten weten. Heb je vragen rondom COVID-19 vaccinaties? Check de pagina van Maastricht University met verschillende FAQ's over dit onderwerp!

Is de INKOM een ontgroening?
Nee, absoluut niet! De INKOM is een week vol leuke activiteiten om nieuwe mensen en de stad te leren kennen. De INKOM is een week vol informatie en activiteiten en absoluut niet vergelijkbaar met een ontgroening. Je bent niet verplicht om naar alle activiteiten te gaan van de INKOM als je je inschrijft. Je kiest zelf uit waar jij bij wilt zijn.

Ik heb een voedselallergie, kan ik toch meedoen aan de INKOM?
Natuurlijk! Geef aan tijdens je inschrijven waar je allergisch voor bent, zodat wij hier rekening mee kunnen houden tijdens alle eetmomenten!

Waar kan ik aangeven dat ik vegetarisch/veganistisch ben?
Bij je inschrijving kan je aangeven hoe je wilt eten tijdens de week: vegetarisch, veganistisch of vlees. Wij houden hier dan uiteraard rekening mee!

Ik heb een functiebeperking of chronische ziekte, kan ik meedoen aan de INKOM?
We doens ons best om de INKOM zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen! Neem contact op via inkom@maastrichtuniversity om te overleggen wat wij als INKOM-organisatie voor je kunnen betekenen.

Wat moet ik meenemen?
Het kan handig zijn om de volgende items op zak te hebben: Cash geld, ID, pinpas, creditcard, verzekeringspasje, opgeladen OV-kaart, je INKOM ticket (papier of op je telefoon), je telefoon (inclusief data verbinding) en een fiets. Daarnaast zou een goed functionerende laptop, uitgerust met een webcam en microfoon, nodig kunnen zijn als de INKOM in een meer digitale vorm plaats zal moeten vinden. Mocht je bij iemand anders slapen, is het handig het volgende bij te hebben: toiletspullen, een handdoek, genoeg kleren, slaapmatje, slaapzak, kussen, sportkleding (als je mee wilt doen aan de Workouts), schoenen waar je een week op kan lopen, een paraplu, regenjas en natuurlijk een goed humeur! Wanneer je bij iemand blijft slapen valt dit volledig onder je eigen risico. 

Waar moet ik naartoe als ik hulp nodig heb tijdens de INKOM?
In het geval dat je hulp nodig hebt en je mentoren je niet kunnen helpen, kan je contact op nemen met de Centrale Post, welke 24/7 geopend is. De Centrale Post zit aan de achterkant van het Student Service Centre van de UM, op de Bonnefantenstraat 2, aan het Academieplein. Ook kan je de centrale post bereiken op het nummer +31 (0) 43 388 53 35. Bovendien, is er bij ieder INKOM evenement iemand van de Centrale Post aanwezig. Je kan ze herkennen aan de mintgroene/pepermunt truien en polo's.