FAQ Testen voor Toegang

De INKOM zal dit jaar gebruikmaken van Testen voor Toegang. Lees deze FAQ's goed door en zorg ervoor dat jouw INKOM vlekkeloos zal verlopen!

Toegangsbeleid INKOM 2021

Stroomschema voor website.PNG

Hoe kan ik een afspraak maken om mij te laten testen?[1]

Via https://afspraak.testenvoortoegang.org/evenement/type kun je een gratis afspraak maken.

Kan ik me laten testen als ik niet de Nederlandse nationaliteit heb?
Ja, iedereen die naar een activiteit of evenement gaat waar een coronatoegangsbewijs voor nodig is kan zich laten testen via Testen voor Toegang.
Kijk voor informatie over het verkrijgen van een geldig coronatoegangsbewijs op de website van de Rijksoverheid.
Internationale bezoekers binnen de EU kunnen ook toegang krijgen tot activiteiten of evenementen met een Digitaal Corona Certificaat (DCC).
Let op! Het DCC is 72 uur geldig en voor toegang moet je 24 uur van te voren in bezit zijn van een negatieve testuitslag. Heb je een DCC verkregen met een negatieve reistest, dan kan het zijn dat je je als internationale bezoeker opnieuw moet laten testen in Nederland.

Moet ik me laten testen als ik al gevaccineerd ben?

Nee, dat is niet nodig. Sinds 10 juli ontvang je twee weken na je vaccinatie een vaccinatiebewijs via de CoronaCheck-app of via coronacheck.nl en heb je een geldig coronatoegangsbewijs.

Momenteel (28-07-21) is de overheid nog bezig met een eventuele aanpassing van deze regel. Kijk voor de meest actuele informatie dus op de website van de Rijksoverheid.

Hoe werkt een herstelbewijs?
Het herstelbewijs bewijst dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. Dit bewijs is geldig vanaf 11 dagen tot 180 dagen na je besmetting en kan je binnen deze tijd omzetten naar een geldig coronatoegangsbewijs.
Let op!
 Een herstelbewijs is op het moment alleen te verkrijgen met een positieve testuitslag via de GGD. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Ik ben net negatief getest op corona in de GGD-teststraat of bij een andere teststraat die niet aangesloten is bij Testen voor Toegang, kan ik deze uitslag ook gebruiken voor een coronatoegangsbewijs?

Nee, dat is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om met een herstelbewijs toegang te krijgen tot activiteiten of evenementen. Kijk voor informatie over het verkrijgen van een geldig coronatoegangsbewijs op de website van de Rijksoverheid.

Hoelang van tevoren moet ik me laten testen?

De testuitslag is 24 uur geldig. Dus je moet je binnen 24 uur voor de aanvang van de activiteit of het evenement laten testen. Je kan je tot uiterlijk twee uur voor aanvang laten testen, omdat je je uitslag binnen twee uur via een e-mail ontvangt dus zorg ervoor dat je je 2 tot 24 uur voor een evenement test! Om het risico zo klein mogelijk te houden raden wij aan om zo kort mogelijk voor aanvang van de activiteit/het evenement je te laten testen. Soms kan je testuitslag wat langer dan twee uur duren.Geen uitslag ontvangen? Neem dan contact op met de helpdesk via 088-7770809. Testen voor Toegang is niet aansprakelijk bij een te late testuitslag.

In de e-mail die je ontvangt, kun je een link vinden om je testresultaat digitaal op te halen. Via die link vind je je testuitslag en een unieke code. In de CoronaCheck-app of via coronacheck.nl zet je deze code om in een digitaal coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code.

Belangrijk: Neem je afspraakbevestiging, een geldige ID-kaart en mondmasker mee naar je testafspraak!

 

Mijn testuitslag is positief, wat nu?

Bij een positieve testuitslag krijg je geen coronatoegangsbewijs en daarmee geen toegang tot de activiteit of het evenement. Volg direct de richtlijnen van de Rijksoverheid.

De testaanbieder meldt je uitslag bij de GGD. De GGD belt je voor het bron- en contactonderzoek. Je hoeft zelf de GGD niet te bellen en geen aanvullende test te doen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Wat moet ik meenemen naar het evenement?

Een geldig coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl), je identiteitsbewijs en een toegangskaartje. Zorg ervoor dat je ook de CoronaMelder-app op je telefoon hebt staan om het risico op verspreiding van mogelijke besmettingen te verkleinen.
Zorg er ook voor dat je de gezondheidscheck in de rij in kunt vullen via je telefoon!

Wat als ik besmet raak tijdens een activiteit/evenement?

Deelname aan de activiteiten of evenementen waarvoor je een geldig coronatoegangsbewijs nodig hebt, is op eigen risico. Meer informatie over de maatregelen die je moet nemen wanneer je na het bezoeken van een activiteit/evenement klachten krijgt, kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

*Let op: bovenstaande tekst is geschreven op 28 juli, waardoor het beleid van de overhead aangepast kan zijn. We raden je aan om de website van de Rijksoverheid of https://www.testenvoortoegang.org/bezoekers-faq te raadplegen voor de meest recente informatie.

[1] Heb je last van symptomen die passen bij het coronavirus, zoals verkoudheid, hoesten, kortademigheid of koorts? Laat jezelf dan aub testen bij de GGD (https://coronatest.nl/).