Awareness Wednesday

Tijdens de INKOM van 2018 zullen wij de woensdag uitlichten als duurzame dag. We noemen deze dag Awareness Wednesday. Hiermee trachten wij de deelnemers te onderwijzen over duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De volgende zaken willen wij aan de orde brengen;

  • De woensdag kent twee eetmomenten waarbij deelnemers gratis eten kunnen afnemen. Het eerste eetmoment is in samenwerking met de lokale markt van Maastricht, waarbij deelnemers brood met beleg en fruit krijgen. Het tweede moment wordt verzorgd door CatoCato, een duurzame cateraar. Beide eetmomenten zullen 100% vegetarisch zijn.
  • In de ochtend organiseren wij de Adventure Workout in samenwerking met UM SPORT. Hierbij krijgen deelnemers de kans om van 10:30 tot 12:30 mee te sporten.
  • Lokale samenwerkingen. Op het tweede evenement van de dag, Picnic down the River, werken wij samen met de lokale markt. Daarnaast werken wij samen met The Lab, een kleine onderneming gericht op studenten, gefocust op eten en drinken. Daarnaast werken we ook samen met Coffeelovers en Blanche Dael; een zeer duurzame en maatschappelijke onderneming welke zijn oorsprong kent in Maastricht, en erg focust op fairtrade koffie.
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid; op ons laatste evenement van de woensdag, Night at the Museum, nodigen wij bewoners van Maastricht uit om een kijkje te nemen in het Bonnefantenmuseum, waartoe zij gratis toegang krijgen. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met kleinere lokale partijen, wat de betrokkenheid met deze organisaties stimuleert.