Frequently Asked Questions (FAQ)

Vragen over de INKOM? Check de FAQ! Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen!

Algemeen

De INKOM is de algemene introductieweek voor alle studenten van Maastricht University en Zuyd Hogeschool. De INKOM is normaal gesproken een van de grootste evenementen van Limburg. Tijdens de INKOM ontmoet je veel nieuwe mensen en leer je alle aspecten van Maastricht en haar studentenleven kennen, zoals sport-, cultuur- en studentenverenigingen. De INKOM vindt dit jaar plaats op 22 tot en met 26 augustus 2022.

Tijdens de INKOM leer je alle aspecten van Maastricht kennen. Er wordt aandacht besteed aan algemene informatie over de stad en het studeren in Maastricht. Daarnaast zal je ook kennis maken met alle culturele-, sport-, studie-, en studentenverenigingen van Maastricht. Ook is er aandacht voor muziek, dans, cabaret, diversiteit en inclusiviteit en vele andere aspecten die relevant zijn voor studenten. Samen vormt dit de INKOM dé perfecte voorbereiding op je studententijd!

De INKOM is voor alle eerstejaars bachelor- en masterstudenten van Maastricht University en Zuyd Hogeschool bedoeld. Wanneer je masterstudent bent kun je dit aangeven bij je inschrijving, zodat je in een Mastergroepje wordt geplaatst. De INKOM wordt ook veel bezocht door internationale studenten, namelijk zo’n 53%. Je kunt dit jaar aangeven of je liever in een Nederlands- of Engelstalig groepje wil worden geplaatst. Dit is nieuw en om deze reden kunnen we helaas niet garanderen of er altijd rekening met je voorkeur kan worden gehouden, maar we streven hier uiteraard wel naar!

Nee, absoluut niet! De INKOM is een week vol leuke activiteiten om nieuwe mensen en de stad te leren kennen. De INKOM is een week vol informatie en activiteiten en absoluut niet vergelijkbaar met een ontgroening. Je bent niet verplicht om naar alle activiteiten te gaan van de INKOM als je je inschrijft. Je kiest zelf uit waar jij bij wilt zijn.

De INKOM zal ten alle tijden de maatregelen van de overheid en het RIVM in acht nemen. Deze maatregelen zijn nog niet bekend, waardoor de invulling hiervan nog onbekend is. 

Inschrijven

Als deelnemer kun je MECC-tickets kopen via het reguliere inschrijfsysteem. Ook als je later alsnog besluit een MECC-ticket te kopen, kun je dit aanpassen via je account.

Gezien de INKOM dit jaar anders is dan in een regulier jaar, is ook rondom het inschrijfgeld nog veel onduidelijk. Normaalgesproken bedraagt het inschrijfgeld van de INKOM €55 plus €1 transactiekosten. Voor de inschrijfprijs krijg je exclusieve toegang tot het digitale platform, een INKOM tas (rijkelijk gevuld met informatie over het Maastrichtse studentenleven), maaltijden en toegang tot de fysieke INKOM activiteiten. 

De datum waarop de inschrijvingen worden geopend is nog niet bekend. Houd onze sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven! Let op: de INKOM is al 5 jaar achter elkaar uitverkocht.

Je kunt je via de website inschrijven tot en met vrijdag 19 augustus 2022. Tijdens de INKOM is het nog mogelijk om je in te schrijven op maandag 22 augustus, mits de INKOM niet is uitverkocht.

Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren, of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de INKOM. We raden aan om je pas in te schrijven voor de INKOM als je zeker weet dat je bent ingeloot voor je studie.

Speciale verzoeken

Natuurlijk! Geef aan tijdens je inschrijven waar je allergisch voor bent, zodat wij hier rekening mee kunnen houden tijdens alle eetmomenten!

Bij je inschrijving kan je aangeven hoe je wilt eten tijdens de week: vegetarisch, veganistisch of vlees. Wij houden hier dan uiteraard rekening mee!

We doens ons best om de INKOM zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen! Neem contact op via inkom@maastrichtuniversity om te overleggen wat wij als INKOM-organisatie voor je kunnen betekenen.

Good to know

Het kan handig zijn om de volgende items op zak te hebben: Cash geld, ID, pinpas, creditcard, verzekeringspasje, opgeladen OV-kaart, je INKOM ticket (papier of op je telefoon), je telefoon (inclusief data verbinding) en een fiets. Daarnaast zou een goed functionerende laptop, uitgerust met een webcam en microfoon, nodig kunnen zijn als de INKOM in een meer digitale vorm plaats zal moeten vinden. Mocht je bij iemand anders slapen, is het handig het volgende bij te hebben: toiletspullen, een handdoek, genoeg kleren, slaapmatje, slaapzak, kussen, sportkleding (als je mee wilt doen aan de Workouts), schoenen waar je een week op kan lopen, een paraplu, regenjas en natuurlijk een goed humeur! Wanneer je bij iemand blijft slapen valt dit volledig onder je eigen risico. 

In het geval dat je hulp nodig hebt en je mentoren je niet kunnen helpen, kan je contact op nemen met de Centrale Post, welke 24/7 geopend is gedurende de INKOM. De Centrale Post zit aan de achterkant van het Student Service Centre van de UM, op de Bonnefantenstraat 2, aan het Academieplein. Ook kan je de centrale post bereiken op het nummer +31 (0) 43 388 53 35. Bovendien, is er bij ieder INKOM evenement iemand van de Centrale Post aanwezig. Je kan ze herkennen aan de roze truien en polo's. 

Op de buitenevenementen van de INKOM zullen er geen kluisjes aanwezig zijn. Bij de grote feesten in het MECC zullen er wel kluisjes aanwezig zijn. Deze kluisjes kan je van te voren of tijdens de feesten huren. Let op, bij de kluisjes wordt er gewerkt met een vol=vol systeem.