Frequently Asked Questions (FAQ)

Vragen over de INKOM? Check de FAQ! Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen!

Algemeen

De INKOM is de algemene introductieweek voor alle studenten van Maastricht University en Zuyd Hogeschool. De INKOM is een van de grootste evenementen van Limburg. Tijdens de INKOM ontmoet je veel nieuwe mensen en leer je alle aspecten van Maastricht en haar studentenleven kennen, zoals sport-, cultuur- en studentenverenigingen. De INKOM vindt dit jaar plaats op 22 tot en met 26 augustus 2022.

Tijdens de INKOM leer je alle aspecten van Maastricht kennen. Er wordt aandacht besteed aan algemene informatie over de stad en het studeren in Maastricht. Daarnaast zal je ook kennis maken met alle culturele-, sport-, studie-, en studentenverenigingen van Maastricht. Ook is er aandacht voor muziek, dans, cabaret, diversiteit en inclusiviteit en vele andere aspecten die relevant zijn voor studenten. Samen vormt dit de INKOM dé perfecte voorbereiding op je studententijd!

De INKOM is voor alle eerstejaars bachelor- en masterstudenten van Maastricht University en Zuyd Hogeschool bedoeld. Wanneer je masterstudent bent kun je dit aangeven bij je inschrijving, zodat je in een Mastergroepje wordt geplaatst. De INKOM wordt ook veel bezocht door internationale studenten, namelijk zo’n 53%. Je kunt bij je inschrijving aangeven of je liever in een Nederlands- of Engelstalig groepje geplaatst wil worden. We proberen met de indeling van de groepjes hier zoveel mogelijk aan te voldoen maar kunnen helaas geen garanties geven.

Nee, absoluut niet! De INKOM is een week vol leuke activiteiten om nieuwe mensen en de stad te leren kennen. De INKOM is een week vol informatie en activiteiten en absoluut niet vergelijkbaar met een ontgroening. Je bent niet verplicht om naar alle activiteiten te gaan van de INKOM als je je inschrijft. Je kiest zelf uit waar jij bij wilt zijn.

De INKOM zal ten alle tijden de maatregelen van de overheid en het RIVM in acht nemen. Op dit moment gelden er geen beperkende maatregelen en kan de INKOM doorgang vinden zoals het oorspronkelijk gepland stond.

Inschrijven

Via deze link kan je tickets kopen voor de MECC-feesten: INKOM x Tactile

Het inschrijfgeld van de INKOM bedraagt €59,50. Voor de inschrijfprijs krijg je exclusieve toegang tot de app, een INKOM tas (rijkelijk gevuld met informatie over het Maastrichtse studentenleven), maaltijden en toegang tot alle INKOM evenementen met uitzondering van MECC Tuesday en Heineken Night. Voor deze twee feesten kan je nog los tickets kopen.

Je kan je inschrijven voor de INKOM via de volgende link: INKOM x Tactile

Je kunt je via de website inschrijven tot en met vrijdag 19 augustus 2022. Let wel op, vol is vol! Wees er dus snel bij. Afgelopen jaren was de INKOM altijd eerder uitverkocht. Het is dan niet mogelijk om nog een deelnemersticket te kopen.

Het is niet mogelijk om af te zeggen, te annuleren, of je geld terug te krijgen wanneer je je hebt ingeschreven voor de INKOM. We raden aan om je pas in te schrijven voor de INKOM als je zeker weet dat je bent ingeloot voor je studie. Daarnaast is je ticket persoonsgebonden en kan je deze dus niet doorverkopen.

Speciale verzoeken

Natuurlijk! Geef aan tijdens je inschrijven waar je allergisch voor bent, zodat wij hier rekening mee kunnen houden tijdens alle eetmomenten!

Bij je inschrijving kan je aangeven wat je graag zou willen eten tijdens de INKOM: vegetarisch, veganistisch of vlees. Daarnaast zal er bij alle eetmomenten minimaal 1 veganistische en/of vegetarische optie aangeboden worden.

We doen ons best om de INKOM zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen! Neem contact op via inkom@maastrichtuniversity om te overleggen wat wij als INKOM-organisatie voor je kunnen betekenen.

Good to know

Het kan handig zijn om de volgende items op zak te hebben: ID, pinpas, je telefoon (inclusief data verbinding), creditcard, verzekeringspasje, opgeladen OV-kaart, je INKOM ticket (papier of op je telefoon), en een fiets. Denk eraan dat de gehele INKOM een cashless event is, cash geld is daarom niet noodzakelijk.
Mocht je bij iemand anders slapen, is het handig het volgende bij te hebben: toiletspullen, een handdoek, genoeg kleren, slaapmatje, slaapzak, kussen, sportkleding (als je mee wilt doen aan de Workouts), schoenen waar je een week op kan lopen, een paraplu, regenjas en natuurlijk een goed humeur! Wanneer je bij iemand blijft slapen valt dit volledig onder je eigen risico.

In het geval dat je hulp nodig hebt en je mentoren je niet kunnen helpen, kan je contact op nemen met de Centrale Post, welke 24/7 geopend is gedurende de INKOM. De Centrale Post op Tapijnkazerne 3, 6211ME Maastricht. Ook kan je de centrale post bereiken op het nummer +31 (0) 43 388 53 35. Bovendien, is er bij ieder INKOM evenement iemand van de Centrale Post aanwezig. Je kan ze herkennen aan de roze truien en polo's. 

Op de buitenevenementen van de INKOM zullen er geen kluisjes aanwezig zijn. Bij de grote feesten in het MECC zullen er wel kluisjes aanwezig zijn. Deze kluisjes kan je van tevoren of tijdens de feesten huren. Let op, bij de kluisjes wordt er gewerkt met een vol=vol systeem.

Bij de buitenevenementen kan je altijd binnen zodra het evenement nog bezig is. Voor de feesten in het MECC gelden de volgende tijden waarop de deuren zullen sluiten.

  • MECC Tuesday: 2:00u
  • Cantus: 21:30u
  • Heineken Night: 3:00u

Zorg er dus voor dat je ruim op tijd naar de feesten in het MECC gaat!

Betaalsysteem

Je kan via de officiële INKOM app of via de website (app.tactile.events) geld opladen op je INKOM polsbandje. Als je voldoende saldo op je INKOM polsbandje hebt staan, kan je met dit bandje betalen aan de bar. Leg je hand op een van de scan terminals bij de bar en bestel je drankjes/eten. Het geld zal automatisch afgeschreven worden van je account.

In de officiële INKOM app of via de website (app.tactile.events) kan je geld opladen op je INKOM polsbandje. Hier kan je ook zien hoeveel saldo er nog op je account staat.

Je overgebleven saldo op je INKOM account zal automatisch teruggestort worden na de INKOM. Dit kan tot één maand na de INKOM duren voordat het geld op je rekening staat. Het geld zal worden teruggestort op het rekeningnummer waarmee voor het laatst geld is opgeladen.

Zorg ervoor dat je jouw bandje bij je houdt en ga naar de Centrale Post (Tapijnkazerne 3, Maastricht). Hier zal je een nieuw bandje krijgen.

Je kan je bandje opladen via de officiële INKOM app of via de website: app.tactile.events. Je wordt hier doorgestuurd naar verschillende betaalmethodes. Mocht het niet lukken om geld op te laden via je telefoon, kom dan naar de Helpdesk tijdens het evenement.

Ontkoppel je bandje in de app en kom naar de Centrale Post (Tapijnkazerne 3, Maastricht). Hier kan je een nieuw bandje krijgen.

Je kan de app ook bezoeken via: app.tactile.events. Als je hier inlogt kan je jouw persoonlijke programma zien, inschrijven voor specifieke tijdsloten, chatten met je groepsgenoten, geld opladen op je bandje en meer!

Bij de inschrijfochtend op 22 augustus ontvang je een INKOM-polsbandje. Met dit polsbandje kun je betalen en krijg je toegang tot onze evenementen, dus zorg dat je altijd je polsbandje om hebt! Je kunt je saldo opwaarderen met de officiële INKOM app en via app.tactile.events. Betalen met cash is op onze evenementen NIET mogelijk.

Binnen je INKOM groepje is het mogelijk om geld over te maken naar je groepsgenoten en mentoren. Dit doe je via de app of via app.tactile.events. Via de betalingenpagina, kan je klikken op ‘send’/’draag over’ om het geld over te zetten. Daarnaast kan je ook een anonieme betaalpas krijgen bij de helpdesk op alle evenementen. Op deze pas kan iedereen geld op laden.