Inkom

Selecteer uw taal

Op weg naar een groene INKOM

Wij streven er altijd naar om de INKOM duurzamer te maken.

 

Een van de speerpunten van de Werkgroep INKOM is een belangrijke bijdrage leveren aan het debat over duurzaamheid binnen het Maastrichtse (studenten)leven. Als organisatie van de INKOM proberen wij de impact van het evenement op het milieu zoveel mogelijk in te perken. Het gedachtegoed achter onze inspanningen is tweeledig: enerzijds proberen wij de ecologische footprint van de INKOM te verminderen, en anderzijds proberen wij bewustwording te creëren onder de studenten. De Werkgroep INKOM zet zich op diverse manieren in voor een duurzame INKOM, van duurzaam printen tot afvalscheiding. Hieronder volgt een overzicht van alle inspanningen, inclusief samenwerking met duurzame partners.

Drukwerken

Alle drukwerken van de INKOM, variërend van posters tot de jaarlijkse informatiegids, wordt gedrukt op papier dat een FSC-keurmerk draagt. Dit betekent dat het papier afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. 

MECC-feesten

Tijdens de INKOM vinden twee MECC-feesten plaats voor meer dan 5.000 studenten, die veel energie kosten. Het MECC Maastricht heeft sinds 2010 de ‘Golden’ Green Key, het hoogst haalbare internationale keurmerk dat staat voor duurzame bedrijfsvoering in de hospitality branche. Om voor het Green Key keurmerk in aanmerking te komen moeten bedrijven veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. MECC Maastricht bespaart op energie, kijkt kritisch naar afvalstromen, informeert haar gasten hierover en ook in het personeelsbeleid wordt duurzaamheid een gemeengoed. Zo zorgt de organisatie voor minder belasting van het milieu door onder andere CO2 reductie.

Afvalscheiding

Al het afval dat op alle INKOM terreinen wordt geproduceerd, wordt door het afvalverwerkingsbedrijf Weerts gescheiden.

INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Mosae Master
INKOM 2017 - Mosae Master
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night