Inkom

Selecteer uw taal

Centrale Post

De ondersteunende commissie van de Werkgroep INKOM helpt gedurende twee klusweken en draait activiteiten tijdens de INKOM.

 

‘De Centrale Post (CP) is het zenuwcentrum van de organisatie tijdens de INKOM en fungeert als rechterhand van de Werkgroep INKOM (WGI). De CP bestaat uit 20 tot 25 studenten die de WGI ondersteunen in de uitvoer van alle programma-onderdelen. Ben jij stressbestendig, weet je van aanpakken en kun jij op creatieve wijze tot een oplossing komen? Heb je daarnaast ook nog organisatorische ervaring en wil je met een leuke groep mensen een topweek neerzetten? Dan is de Centrale Post voor INKOM 2017 misschien wel wat voor jou! Lees snel verder voor meer informatie.’ 


Centrale Post

Wat behoort er tot je verantwoordelijkheden?

Een CP-er heeft voor en tijdens de INKOM een coördinerende en ondersteunende rol. Zij zorgen ervoor dat alles in goede banen verloopt. Ze zijn verantwoordelijk voor het aansturen van crew en helpers, instrueren de mentoren en ze zijn het eerste aanspreekpunt tijdens de INKOM voor de deelnemers. Daarnaast begint de CP twee weken voor de INKOM met het treffen van alle voorbereidingen. Dit kan variëren van het maken van wegwijsbordjes tot het uitdenken van de aankleding van een INKOM evenement. Kortom, je krijgt veel verantwoordelijkheden!

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Als CP-er kun je uitstekend functioneren in een groep en bezit je goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast kun je goed met stress overweg, ben je in staat creatief te denken en bezit je een probleemoplossend vermogen. Je bent flexibel, een doorzetter, kunt goed overzicht houden, hebt organisatorische ervaring en je woont in Maastricht.  

Hoeveel tijd gaat het kosten?

Twee weken voor de INKOM -de klusweken- start de CP met de laatste voorbereidingen voor de INKOM. Tijdens de INKOM is de CP verantwoordelijk voor het draaien van de evenementen en de week na de INKOM krijgt de CP de kans om even op de stoel van de Werkgroep INKOM te zitten als deze op vakantie is. Daarnaast worden er ook nog borrels georganiseerd en gaat de CP in juli op weekend.

Wat krijg je ervoor terug?

Naast twee volledig verzorgde klusweken en een INKOM week, krijg je ook een kijkje achter de schermen van het grootste studentenevenement van Zuid-Nederland. Tevens leer je veel nieuwe mede-studenten kennen vanuit alle verschillende achtergronden van het Maastrichtse studentenleven en wordt je onderdeel van een van de leukste groepen van Maastricht, de Centrale Post! 

Solliciteren?

Enthousiast geworden?! Kom dan naar onze interesseborrel op 28 maart en/of 6 april van 17:00 uur tot 19:00 uur in de Preuverij te Maastricht. Ben je verhinderd of heb je nu al vragen? Neem dan contact op met Pieter Dijkstra: 043-3885335 of secretaris.inkom@maastrichtuniversity.nl

 

Sacha den Nijs - CP'er sinds 2016
"Vorig jaar heb ik voor het eerst de INKOM meegemaakt als deel van de Centrale Post. Enigszins impulsief ben ik vorig jaar een interesseborrel binnengelopen - ik kende niemand, maar dit was geen enkel probleem! De Centrale post is een enorm enthousiaste, sociale groep waarbij iedereen welkom is. Vanaf het moment dat je aangenomen wordt is het non-stop leuke dingen doen met elkaar, borrelen, weekendje (!!) en voornamelijk elkaar leren kennen. En dan gaat het eindelijk beginnen: twee weken voor de INKOM beginnen de klusweken. De eerste twee dagen ben ik continu de weg kwijt geweest in het SSC, maar elke dag leer je wat nieuws en weet je beter hoe je jouw bijdrage kan leveren aan dit fantastische evenement. Zo heb ik me tijdens deze twee weken bijvoorbeeld bezig gehouden met de aankleding en kon ik ontzettend leuke dingen knutselen. Heel vet om dat later terug te zien op het evenement zelf! Tijdens de INKOM ben je, waar je ook staat, onmisbaar. Ik heb in deze drie weken ontzettend veel leuke dingen gedaan en meegemaakt, veel gelachen en ook veel geleerd. Als je niet bang bent om je handen uit de mouwen te steken, wel benieuwd bent hoe het organiseren van zo'n evenement in z'n werk gaat en open staat voor een nieuwe ervaring, is de Centrale Post van de INKOM wat voor jou!"
 

Bonnie de Beer - CP’er sinds 2012
“Een van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb is het schrijven voor de Centrale Post. Hoewel het drie weken flink beunen is en weinig slapen krijg je er heel veel voor terug. Ik zeg altijd tegen iedereen: “Ik heb nog nooit zo hard en veel gelachen als mijn weken bij de CP”, en ik meen het echt. Ik had niet verwacht om binnen een paar weken zulke goede vriendschappen op te bouwen en zo veel lol te hebben samen. Natuurlijk staat het goed op je CV, en doe je ervaringen op die uiterst leerzaam zijn, maar dit is voor mij allemaal slechts bijzaak. In het begin kan het soms wel spannend zijn, aangezien je het aanspreekpunt bent voor kindjes, verenigingen, de pers, eigenlijk voor iedereen; en je wilt graag iedereen kunnen helpen, maar er zullen altijd dingen zijn die je niet weet. Daarom vind ik het erg fijn dat je altijd met meerdere mensen van de CP op een evenement staat, zodat je het altijd even kan vragen aan een ‘ouderejaars’. Maar al snel heb je door hoe alles werkt en durf je steeds meer verantwoordelijkheid te nemen. Naast de twee klusweken en de INKOM zelf organiseert de WGI veel borrels en instructiemomenten voor de CP door het jaar heen waarin je weer even een update krijgt van iedereen zijn bezigheden en waarbij de gouden pretcilinders rijkelijk vloeien. Ik zou nog wel honderdduizend woorden kunnen schrijven over waarom de Centrale Post de leukste, leerzaamste en meest intensieve ervaring is van je leven, maar dit valt bijna niet te omschrijven in woorden: je zal het zelf moeten ondervinden!”

INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Mosae Master
INKOM 2017 - Mosae Master
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night