Inkom

Selecteer uw taal

Studentenorganisaties

Politieke studentenorganisaties

Bij Maastricht University nemen studenten deel aan de politieke besluitvorming. Via jaarlijkse verkiezingen komen studentenvertegenwoordigers in de Universiteitsraad en in de verschillende Faculteitsraden. De raden adviseren het college van bestuur van de universiteit of van één van de faculteiten tijdens de beleidsvorming. Er zijn verschillende partijen die op faculteits- of op universiteitsniveau opereren.

 

DOPE

dope DOPE staat voor Deskundige, Ongebonden, Pragmatische Eenheid en is een studentenmedezeggenschapspartij. Veel van de leden van de partij DOPE zijn gekozen in Faculteitsraden en de Universiteitsraad. Studenten in de raad hebben een stem in de besluitvorming binnen de UM. Onderwerpen die worden besproken zijn zowel gericht op onderwijs, maar ook alles wat zich daar omheen afspeelt zoals sportfaciliteiten, onderzoek ect. DOPE vindt het belangrijk dat studenten het beste uit hun studie kunnen halen, maar ook het beste uit zichzelf. DOPE is goed te combineren met je studie. DOPE biedt je leerzame en leuke ervaringen waarbij trainingen en overleggen in en buiten Nederland onderdeel van uitmaken. Lijkt het jou wat om lid te worden van DOPE? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Postadres:
Postbus 616
6200 MD Maastricht
dope@maastrichtuniversity.nl
www.dopemaastricht.nl

 

NovUM

novumNovUM is een studenten vertegenwoordigingspartij met student vertegenwoordigers in zowel de Universiteitsraad alsmede in de Faculteitsraad waar jij studeert. Deze raden zijn de representatieve organen binnen onze Universiteit en bestaan uit studentleden en stafleden. In deze raden doet NovUM haar best om dat wat voor jouw belangrijk is ter sprake te laten komen en dragen we ideeën voor die het studeren aan onze Universiteit nog beter maken. De gehele visie en het beleid van NovUM is gebaseerd op de 4 pilaren, welke zijn: 
-Duurzaamheid 
-Integratie  
-Kwaliteit van onderwijs 
-Toegankelijkheid 

Heb je interesse om meer te weten te komen over hoe onze universiteit werkt en wil je zelf invloed hebben in het beleid en daarnaast enthousiaste mensen van verschillende achtergronden ontmoeten? Wordt dan lid! 
Contactinformatie:
Bonnefantenstraat 2 
Kantoor c-1.07 
6211KL 
Maastricht

Culturele studentenorganisaties

Universiteitskoor
Houd je van zingen? Het Universiteitskoor Maastricht is een gezellig, actief koor met ongeveer 75 leden, waaronder vooral studenten en medewerkers van Maastricht University en Hogeschool Zuyd. Het repertoire is zeer gevarieerd en omvat zowel oude als moderne werken. Per jaar worden meestal twee concerten en enkele kleinere optredens gegeven. Verder zijn er elk jaar verschillende uitwisselingen met buitenlandse koren. Kom eens luisteren en meezingen tijdens onze open repetities in september!

Bezoekadres:
School of Governance
Kapoenstraat 2 (ingang achterzijde pant)
maandag 19.30 (repetitie)

Postadres:
Postbus 616
6200 MD Maastricht
universiteitskoor@maastrichtuniversity.nl
www.universiteitskoormaastricht.org

 

Studententoneelvereniging Alles is Drama
dramaWij zijn de grootste studententoneelvereniging van Nederland en maken ieder seizoen 3 producties. Verder geven we talloze cursussen voor zowel gevorderden als beginners. Je kunt ook deelnemen aan diverse activiteiten, zoals weekendjes, filmavonden, feesten, diners, etc. We werken met professionele regisseurs en presenteren samen met hen ons programma in september op de ‘Presentatieavond’. Kijk op de site voor exacte datum en locatie, of stuur ons een email.

Bezoekadres:
Bonnefantenstraat 2
Kamer B2.02

Postadres:
Postbus 616
6200 MD Maastricht
contact@allesisdrama.com
www.allesisdrama.com

 

Tuna Universitaria de Maastricht
Wij zijn een muzikale studentenvereniging volgens een fantastische Spaanse traditie. We treden zo’n 30 keer per jaar op bij diverse borrels en feesten. Onze opbrengsten geven we uit aan het goede leven: drank, lekker eten en mooie reizen. Zo waren we afgelopen jaren in Spanje, Portugal en Mexico! Wil jij genieten van je studentenleven tot kunst verheffen? Sluit je dan aan bij de Tuna. We repeteren wekelijks in Café Tribunal. Muziek maken, zingen en Spaans leer je van ons!

Repetities:
Elke dinsdag, Café Tribunal (vanaf 21.30)

Contactgegevens
Tongersestraat 1
6211 LL Maastricht
T 06-55374321
tunademaastricht@hotmail.com
www.tunademaastricht.com

 

Musicalkoor Maastricht
Hou je van zingen en musical? Een sprankelend repertoire waar een uitdaging in zit? Word dan lid van het Musicalkoor Maastricht! Ons jonge, ambitieuze koor repeteert sinds 2008 onder de vakkundige leiding van Jacqueline Nelissen. Daarnaast worden er jaarlijks uitvoeringen en concerten gegeven. Repetities elke woensdag van 20.00 tot 22.00 uur in het centrum van Maastricht. Interesse? Neem voor meer info contact met ons op.

Contactgegevens
Musicalkoor Maastricht
T 043-3617211
mkmaastricht@hotmail.com
www.musicalkoormaastricht.nl

 

Belangenbehartiging voor studenten

Voor studenten in Maastricht zijn er verschillende partijen die opkomen voor de belangen van de studenten. Dit kan verschillende aspecten rondom het studeren betreffen. Namelijk het waarborgen van de kwaliteit en toegankelijkheid van onderwijs, rechtshulp bij problemen met de universiteit, vragen omtrent wonen, bijbaantjes en studiefinanciering. Hieronder staan verschillende instanties welke geraadpleegd kunnen worden wanneer jouw belangen in het gedrang komen of wanneer je actief wil worden bij het behartigen van de belangen van medestudenten. 

 

Studenten Rechtsbureau Maastricht
Het Studenten Rechtsbureau Maastricht geeft gratis juridisch advies aan studenten. Het richt zich voornamelijk op het beantwoorden van vragen m.b.t. huurrecht, onderwijsrecht en arbeidsrecht. We streven ernaar studenten behulpzaam te zijn.

Bezoekadres:
Bonnefantenstraat 2
Kamer B2.04
T 043-3885346
srb@maastrichtuniversity.nl
www.studentenrechtshulp.nl

 

Interstedelijk Studenten Overleg
Het ISO is de grootste landelijke studentenvertegenwoordiger en behartigt de belangen van een half miljoen studenten uit het hoger onderwijs. Uit het hele land zijn dertig lokale raden, fracties, bonden aangesloten bij het ISO. Ook doet het ISO de politieke lobby namens de Landelijke Kamer van Verenigingen, Studentensport Nederland, ESN Nederland, Intergrand, AISEC en UniePartners. Het ISO is vaste overlegpartner van VSNU, HBOraad, ministerie van OCW en maakt deel uit van het Europese netwerk van studentenorganisaties (ESU). Bewaken van de kwaliteit en toegankelijkheid van het hoger onderwijs staat centraal. Op dit moment maakt het ISO zich o.a. sterk tegen de langstudeerdersboete. Lijkt het je leuk op landelijk niveau mee te denken over internationalisering, onderwijskwaliteit of bekostiging, laat het ons weten! DOPE, een studentenfractie in de Universiteitsraad van de Maastricht University is bij het ISO aangesloten. Lijkt het je leuk betrokken te worden bij de medezeggenschap op je instelling, neem dan vooral contact met DOPE op. DOPE staat elders op deze pagina opgenomen.

Bezoekadres:
Bemuurde Weerd o.z. 1
3514 AN Utrecht

Postadres:
Bemuurde Weerd o.z. 1
3514 AN Utrecht
T 030-2302666
iso@iso.nl
www.iso.nl
www.twitter.com/isobestuur 

 

Code 043

043CODE043 is een jongerenorganisatie. Wij zorgen dat jongeren en studenten hun eigen ideeën en concepten kunnen uitvoeren. We geven advies en financiële ondersteuning. Elke jongere van 12-26 jaar die een binding heeft met Maastricht en de stad net iets toffer wil maken kan bij ons online een plan indienen. Of je wandelt met je idee gewoon bij ons naar binnen.

Wil je meer over ons weten en bekijken welke projecten we hebben ondersteund? Check onze website voor inspirerende voorbeelden. www.code043.nl

CODE043

Kruisherengang 17B

6211 NW Maastricht

043-3212970

Pssst. volg ons op FB

INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Mosae Master
INKOM 2017 - Mosae Master
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night