Inkom

Selecteer uw taal

Studentenleven

Nieuw in Maastricht en wil je meer te weten komen wat deze stad jou als student te bieden heeft?

 

Omdat je thuis vaak nog met veel vragen zit over je nieuwe studentenstad hebben wij voor jou een overzicht gemaakt met de belangrijkste informatie die je vooraf thuis al te weten kunt komen. Bekijk de volgende onderdelen even rustig door voor meer informatie:

 

Over Maastricht
Een stukje geschiedenis van de stad, contact informatie van de gemeente Maastricht en een paar leuke culturele bezienswaardigheden voor jou kort samengevat.

 

Pick-up Service
Maastricht University biedt de internationale studenten een Pick-Up service aan vanaf Schiphol International Airport Amsterdam. Hiernaast wordt er een ‘’Lazy Sunday Afternoon’’ georganiseerd als ‘’welcome day’’. Deze pick-up service is er ook in het weekend voor de INKOM, waardoor je hier ook aan deel kunt nemen! Klik hier voor meer informatie. 

 

Wonen
Nog op zoek naar een nieuwe kamer of weet je niet of je je moet inschrijven in een nieuwe gemeente? Wij geven de wat tips voor een goede start.

 

Studeren
Alles van een kleine geschiedenis van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool tot een overzicht van alle diensten die jou als student door de UM aangeboden worden.

 

Uitgaan en vrije tijd
Wat zijn nou die leuke kroegen in Maastricht? Wanneer zijn de winkels open? Waar kan ik naartoe in mijn vrije tijd. Een greep uit de vragen die hier beantwoord worden.

 

Werken en geld
Zowel informatie over je studiefinanciering als een antwoord op de vraag waar je eventueel een bijbaan vandaan kan halen.

 

Studentenverenigingen en -organisaties
Een overzicht van alle studentenverenigingen en studenten organisaties van Maastricht. Verdiep je alvast in de mogelijkheden en weet voor de INKOM al waar eventueel jouw interesses liggen. Kijk ook even naar het overzicht van studentensportverenigingen in Maastricht.

 

Zorg- en hulpverlening
Wist jij dat je wettelijk verplicht bent om binnen een straal van 10 km van je woning een huisarts te hebben? Kijk even of er nog meer dingen zijn met betrekking tot je gezondheidszorg die je nog niet wist.

INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Mosae Master
INKOM 2017 - Mosae Master
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night