Inkom

Selecteer uw taal

Meedoen met de INKOM

Alle vragen betreffende de deelname aan de INKOM.

 

Waarom moet ik meedoen aan de INKOM?

De INKOM is dé manier om kennis te maken met de stad Maastricht en al haar voorzieningen voor studenten. Het is niet verplicht om mee te doen, maar je leert wel op een actieve manier je medestudenten kennen. Wil je je studententijd goed beginnen? Doe dan mee met de INKOM!

 

Ik kan een gedeelte van de INKOM niet in Maastricht zijn; kan ik toch meedoen?

Je hebt het meest aan de INKOM als je bij alles aanwezig bent. Met name de ‘Registrations’ en de ‘Opening’ zijn belangrijk om je groepje te leren kennen. Mocht je andere verplichtingen hebben tijdens een deel van de INKOM, dan kan er vaak wel een oplossing worden gevonden. Je kunt je altijd nog na-inschrijven (zie hieronder), of eerder laten uitschrijven. Neem even contact met ons op via inkom@maastrichtuniversity.nl of bel naar 043-3885335, dan kunnen we je adviseren wat je het beste kan doen.

 

Ik woon al in Maastricht of ik reis tussen mijn ouders en mijn opleiding heen en weer; waarom zou ik de INKOM lopen?

Je kent de stad, je kent misschien sommige cafés, maar ken je bijvoorbeeld ook het studentenleven en de verschillende studentensportverenigingen? Tijdens de INKOM word je niet alleen geïntroduceerd in Maastricht zelf, maar ook bij alle faciliteiten die er voor studenten zijn, de verenigingen, disputen en de sportwereld. Eigenlijk is er geen enkele reden om niet mee te doen aan de INKOM!

 

Ik ben een nieuwe masterstudent. Kan ik ook meedoen aan de INKOM?

Ja! Als je een nieuwe student bent, is het voor jou natuurlijk nuttig om alles over Maastricht te weten te komen, ook als je een master gaat doen. Voor masterstudenten zijn tijdens de INKOM zelfs een aantal speciale programma onderdelen. Speciaal voor masterstudenten is er het evenement Mosae Master, waar masterstudenten kunnen deelnemen aan workshops van bijvoorbeeld Integrand, AIESEC/Make a Move, UM Career Service en UM Alumni Office! Tijdens deze activiteit krijg je als masterstudent de kans om kennis te maken met deze organisaties en te ervaren wat deze voor jou als student kunnen betekenen, nog tijdens jouw studie. Na de workshops is er een afsluitende borrel waar er nog de kans is om informeel te netwerken met de vertegenwoordigers van de organisaties. Aansluitend aan de Mosae Master workshops en netwerkborrel is er het Mosae Master Diner. Hier wordt het genieten van heerlijke tapas, goede wijnen en sfeervolle muziek. Tijdens het diner krijg je de kans om meer te leren over wijnen en om jouw mede-masterstudenten te leren kennen.

 

Ik ben minder valide; kan ik nu toch meedoen aan de INKOM?

Natuurlijk! Laat ons even weten wat jouw beperkingen zijn en wat wij daar eventueel aan kunnen doen. We zullen ons uiterste best doen om de INKOM ook voor jou zo fantastisch mogelijk te maken!

 

Ik ga niet studeren aan de Universiteit Maastricht of Zuyd Hogeschool, kan ik toch meedoen aan de INKOM?

In principe wordt de INKOM georganiseerd voor studenten van de Universiteit en Hogeschool, maar natuurlijk verwelkomen we ook eerstejaars studenten van andere instellingen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op!

 

Mag ik met een vriend/vriendin in een groepje?

De INKOMgroepjes worden ingedeeld op basis van de voorkeuren die jij en je mentoren aangeven bij het inschrijven. We houden hierbij rekening met jouw eigen interesses en dus ook die van je vriend(in). We kunnen helaas niet garanderen dat jij en je vriend(in) bij elkaar komen (ook al hebben jullie dezelfde interesses!). Dit komt doordat we groepjes zo gevarieerd mogelijk proberen te maken. Er zijn altijd mensen in je groepje waarmee je het goed zult kunnen vinden en waarmee je een mooie week zult beleven. Tevens betekent het niet dat je je vrienden de hele week niet zult zien, op de activiteiten kom je elkaar altijd tegen!

 

Wat zijn de regels omtrent alcohol?

De INKOM is natuurlijk een fantastische week en daarbij is het ook mogelijk om alcoholische dranken te verkrijgen. De organisatie voor de INKOM staat er voor dat elke deelnemer van de INKOM verantwoordelijk met drank om gaat. Daarnaast is het in Nederland de wet dat er onder de leeftijd van 18 jaar niet gedronken mag worden en niet in het bezit hebben. Dit geldt dus ook tijdens de INKOM. Om te kunnen controleren dat je niet gedronken of alcohol in het bezit hebt moet je altijd je deelnemersbandje/leeftijdsbandje dragen op je rechterpols. Dit bandje krijg je door, met een identificatiebewijs, jezelf te legitimeren. Zonder dit bandje kan je geen drinken op de INKOM evenementen verkijgen (ook geen fris). Het is ook verboden voor deelnemers die 18 of ouder zijn om alcoholische dranken te halen of te geven aan minderjarigen. In geval van fraude of onjuist gebruik van je leeftijdsbandje zal je bandje doorgeknipt worden en zal je buitengesloten worden van de INKOM. Als je alcohol drinkt of in het bezit hebt als minderjarige zullen er consequenties volgen die ook leiden tot uitsluiting van de INKOM. Het is je eigen verantwoordelijkheid dat je de regels naleeft. 

 

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de Frequently Asked Questions.

INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Mosae Master
INKOM 2017 - Mosae Master
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night