Inkom

Selecteer uw taal

INKOM in het algemeen

  

Wat is de INKOM?

De INKOM is dé introductie week voor alle nieuwe studenten van de Universiteit Maastricht en de Zuyd Hogeschool. Tijdens deze week zullen tal van activiteiten plaatsvinden en alle studenten-, studie- en sportverenigingen zullen zich presenteren. Onder begeleiding van ouderejaars studenten zul je de stad leren kennen. Bovendien zullen er elke avond grote feesten worden georganiseerd met bekende artiesten. Na de INKOM zul je je thuis voelen in het studentenleven in Maastricht, en precies weten wat de stad je te bieden heeft!

Wat houdt de week in?

Het INKOM programma is erg divers. Gedurende de week maak je kennis met alle facetten van het studentenleven. Aan iedereen is gedacht; zo is er o.a. een sportdag, een cultureel festival, een film, en natuurlijk elke avond een fantastisch feest. Voor het volledige programma kun je kijken op de pagina Programma.

Wanneer is de INKOM dit jaar?

De INKOM zal plaatsvinden van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus 2017. 

Wat is de Werkgroep INKOM?

De Werkgroep INKOM (WGI) is een groep van vijf enthousiaste studenten die de INKOM organiseren. De leden van de WGI stoppen één jaar met hun studie om de INKOM tot een succes te brengen. Tijdens de INKOM wordt de WGI bijgestaan door een grote groep van ongeveer 80 vrijwilligers (studenten); zij vervullen een functie in de Centrale Post, MECC-cie, Techno's of Logistics Team. Daarnaast ondersteunt de algemene Crew de Werkgroep INKOM en de Centrale Post om tijdens de INKOM achtiviteiten op poten te zetten. Als je meer informatie over de verschillende functies van Crew wil weten of als je je wil aanmelden om mee te helpen, kun je hier klikken. Voor meer informatie over de WGI kun je hier kijken.

Is de INKOM een introductie of ontgroening?

De INKOM is beslist geen ontgroening. De INKOM is bedoeld om mensen met Maastricht en alles wat zij rijk is aan cultuur en studentenzaken kennis te laten maken. De Werkgroep INKOM werkt in opdracht van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool en is als dusdanig een onafhankelijk orgaan binnen het Maastrichtse studentenleven. Het hele programma is vrijblijvend en je zult nergens toe gedwongen worden. Iedere vergelijking met een ontgroening wijzen wij dan ook resoluut af. 

Wat is het verschil tussen de facultaire introductie, een verenigingsintroductie en de INKOM?

Dat verschil zit in het onderwerp van de introductie. Bij de facultaire introductie ligt de nadruk op de faculteit en de opleiding of studie die je gaat volgen; bij de verenigingsintroductie wordt je ingewerkt in het reilen en zeilen bij de vereniging, inclusief jaarclubs, disputen enzovoorts. Tijdens de INKOM leggen we de nadruk op het studentenleven en de stad Maastricht, naast natuurlijk de integratie met je collega-eerstejaars. Dit gebeurt in principe in de volgorde: INKOM, facultaire introductie en verenigingsintroductie. 

Is er overlap met de introductie van mijn faculteit of hogeschool?

Er is geen overlap tussen de INKOM en de introductie bij de verschillende faculteiten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool, deze zijn in het algemeen een week later. Controleer in andere gevallen bij je faculteit of je (deels) bij de INKOM aanwezig kunt zijn.

Kan ik me tijdens de INKOM ook aanmelden bij een studentenvereniging? 

Ja, dat kan zeker. Tijdens de INKOM zullen alle verenigingen uit Maastricht (zowel sport- als gezelligheidsverenigingen) zich presenteren en proberen leden te werven. De INKOM is hét moment om je te oriënteren en je eventueel aan te melden bij een vereniging of dispuut.

Wat is een MECC feest?

Het MECC is een groot evenementen- en congrescentrum. Hier zullen gedurende de INKOM, op dinsdag en op vrijdag, de grootste feesten plaatsvinden. Bekende DJ’s en artiesten zullen hun nummers ten gehore brengen in een geweldige ambiance. Samen met heel studerend Maastricht los gaan? Dat kan. Bij de INKOM!

Kan ik de kaarten voor de feesten in het MECC ook los kopen?

Natuurlijk kan dat! Het kopen van de MECC feest kaarten kan alleen online. Het spreekt voor zich dat je beter de kaarten van tevoren kan bestellen, dit scheelt je een hoop werk en je loopt niet het risico dat de feesten al uitverkocht zijn tijdens de INKOM!

 

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de Frequently Asked Questions.

INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Mosae Master
INKOM 2017 - Mosae Master
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night