Inkom

Selecteer uw taal

Zorg- en hulpverlening

Alles wat je als student moet weten over gezondheidsinstanties.

 

In Maastricht is er geen studentenarts. Ook al ben je niet vaak ziek, toch is het verstandig om in Maastricht een huisarts te hebben. Kies bij voorkeur een arts in de buurt en sla het telefoonnummer op in je telefoon. Maak ook eens kennis met je huisarts; hij of zij is immers een vertrouwenspersoon en dan is het prettig als je je bij hem of haar op je gemak voelt. Dit geldt ook voor de tandarts. Geef je nieuwe tand- en/of huisarts door aan je ziektekostenverzekering en vergeet niet een apotheek te kiezen. In de bijlage van deze pagina vindt je een lijst met huisartsen in Maastricht.

 

GGD

GGD

De GGD draagt bij aan de bewaking, bescherming en bevordering van de gezondheid van de Nederlandse bevolking. Daarnaast kun je je bij de GGD laten testen op SOA’s. Als je twijfelt aan de noodzaak om je te laten testen kun je altijd telefonisch contact opnemen met de GGD. Voor onderzoek op SOA’s kun je terecht bij de spreekuren van de SOA-polikliniek. Hiervoor kan je van maandag tot en met vrijdag van 8.45 - 12.15 uur bellen naar 043-8506613. Testen bij de GGD is gratis en voor iedereen toegankelijk.

 

Contactgegevens:
GGD Zuid Limburg
Gelissendomein 8
6229 GJ Maastricht
T 043-8506666

 

SIRIZ

Voorlichting en hulpverlening rond een onbedoelde zwangerschap en bij zwangerschapsverlies. SIRIZ is de organisatie waar vader, moeder èn kind een gelijkwaardige rol spelen in de voorlichting en hulpverlening rond een onbedoelde zwangerschap en bij zwangerschapsverlies. SIRIZ helpt:

- Bij een onbedoelde zwangerschap met keuzegesprekken en begeleiding;

- Als een kind met een beperking wordt verwacht met begeleiding, second opinion, doorverwijzing en keuzegesprekken;

- Bij een vastgelopen verwerking van een abortus.

Ook heeft SIRIZ een opvanghuis waarbij tijdelijk onderdak en intensieve, psychosociale hulpverlening wordt geboden aan jonge, zwangere vrouwen en tienermoeders. De vrouwen worden voorbereid op het zelfstandig wonen met hun kind in de maatschappij. Er wordt veel aandacht besteed aan de hechting tussen moeder en kind. Heb je vragen? Zoek je hulp? Bel de hulplijn: 0900-2021088 (7 dagen/week; € 0,05/min.).

 

Bezoekadres:
Arnhemseweg 23
3811 NN Amersfoort

Postadres:
Postbus 559
3800 AN Amersfoort
033-4605070
info@Siriz.nl
www.Siriz.nl

 

Mondriaan Zorggroep

Mondriaan zorggroep

Mondriaan Zorggroep Divisie Verslavingszorg Maastricht/Mergelland houdt zich in de regio Maastricht bezig met preventie en voorlichting met betrekking tot alcohol en drugs. De activiteiten van de Mondriaan Zorggroep omvatten onder meer verslavingspreventie, voor ieder met vragen over alcohol en andere drugs, evenals ambulante en klinische hulpverlening voor problematische gebruikers en verslaafden (alcohol-, drugs-, maar ook gokverslaafden).

 

Contactgegevens:
Mondriaan Zorggroep, Divisie verslavingszorg
Vijverdalseweg 1
6226 NB Maastricht
T 043-3685288

Openingstijden:
ma t/m vr van 08:30 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 17:30 uur.

Afdeling Verslavingspreventie
Vijverweg 28, Sittard
046-4571060
preventie.vz@smzg.nl
www.smzg.nl

 

LGBT Student Community Maastricht

De LGBT Student Community Maastricht is een organisatie voor lesbische, homosexuele, bisexuele, transgender, queer, questioning en intersexstudenten. Het is een organisatie door studenten en voor studenten. Het team coördineert verschillende evenementen (waaronder lunches, filmavonden, kroegentochten, uitstapjes, feestjes en sportactiviteiten) en een mentorprogramma voor nieuwe studenten en allerlei andere activiteiten. Zij zetten zich in om de rechten van de LGBT studenten te verbeteren en om de LGBT aanwezigheid in Maastricht te versterken.

 

MyMaastricht
Voor meer informatie over gezondheid en zorgverlening; neem een kijkje op mymaastricht.nl

INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Mosae Master
INKOM 2017 - Mosae Master
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night