Inkom

Selecteer uw taal

Studentenverenigingen

Hier vindt je een overzicht van alle studentenverenigingen- en organisaties van Maastricht.

Studentenvereniging Circumflex

CircumflexSV Circumflex is al 45 jaar een vertrouwd gezicht binnen Maastricht. Sinds de oprichting in 1971 zijn wij met 700 leden de oudste, grootste en snelst groeiende traditionele vereniging van de stad. Onze Sociëteit ‘de Kaap’ is gevestigd in een monumentaal pand en zit als enige vereniging in hartje centrum. Bij Circumflex neemt iedereen zitting in een jaarclub en de meerderheid gaat ook nog bij een dispuut. Op maandag borrelen de jaarclubs, de woensdag is bestemd voor onze disputen en op donderdag vergaderen onze commissies en is er studiebegeleiding. Daarnaast hebben wij ook nog een hockeyondervereniging. Onze leden krijgen dus alle mogelijkheid zich te ontwikkelen, niks moet, alles mag! Daarnaast zijn wij afgelopen jaar toegetreden tot het Aller Heiligen Convent, waardoor we overal in het land contacten hebben waarmee wij jaarlijks verschillende feesten en activiteiten voor alle verenigingen organiseren. Ook ons eigen driedaagse feest ‘InMosae’ is landelijk bekend, waar 2.000 studenten uit hun dak gaan! Met onze betrokken leden, vele feesten en activiteiten leeft, groeit en bloeit Circumflex als geen ander! Wij staan tijdens de INKOM in het blauw, tot snel! 

Bezoekadres:
Capucijnenstraat 120

Postadres:
Postbus 888
6200 AW Maastricht
T 043-3251088
bestuur@circumflex.nl
www.circumflex.nl

 

Studentenvereniging KoKo
KoKoAl sinds 1976 is Studentenvereniging KoKo niet meer weg te denken uit het Maastrichtse studentenleven. Als niet-traditionele vereniging staat de gelijkwaardigheid van onze leden hoog in het vaandel, waardoor iedereen zich thuis zal voelen en een grote diversiteit aan leden gewaarborgd blijft. Bij KoKo start je jouw studententijd niet met een ontgroening, maar met een introductieweekend waarin gezelligheid en feesten voorop staan. Vervolgens wordt iedereen lid van een jaarclub en kun je er voor kiezen om lid te worden van een van de 20 commissies, waarin je jezelf kunt ontwikkelen op sociaal en organisatorisch vlak. Tevens kun je er voor kiezen om actief te worden binnen een van de 10 disputen die KoKo rijk is en de vrienden van je leven te maken. Al deze verschillende mogelijkheden hebben een eigen karakter waardoor KoKo zich kenmerkt met een gevarieerde agenda. Onze activiteiten variëren sterk: van feesten en borrelavonden tot sport en cultuur. Kortom, een lidmaatschap bij SV KoKo biedt jou verschillende mogelijkheden en veel vrijheid, zodat jij jouw studententijd zelf in kan vullen en er een toptijd van kan maken. 

Bezoekadres:
Gebroeders Hermansstraat 11-13
6211 XL Maastricht

Postadres:
Postbus 28
6200 AA Maastricht
T 043-3219383
bestuur@svkoko.nl
www.svkoko.nl

 

Maastrichtse studentenvereniging Tragos
Logo MSV TragosAl bijna 35 jaar is de M.S.V. Tragos de meest toonaangevende studentenvereniging van Maastricht. Wij zijn gehuisvest in de oudste studentensociëteit van Nederland, het monumentale Fort Koning Willem I. Tragos wordt gekenmerkt door de grote betrokkenheid van haar leden. Het overgrote deel is lid van één van de 16 disputen. Hiernaast vorm je als eerstejaars een jaarclub. Door plaats te nemen in één van de vele commissies kun je jezelf ontwikkelen en bijvoorbeeld een Gala of een Symposium organiseren. Al deze dingen zorgen ervoor dat je in korte tijd veel mensen leert kennen en al gauw vriendschappen voor het leven sluit. Als enige studentenvereniging in Maastricht beschikken wij over een volledige nachtvergunning, bij ons kun je tot in de late uurtjes doorgaan. Onze MultiZalenFeesten zijn een begrip in Maastricht en feestjes die je niet wilt missen. Naast ontspanning en gezelligheid in de borrelkamers of aan de bar kun je sporten bij o.a. de hockeyteams en het voetbalteam. Tragos biedt alle mogelijkheden om van je studententijd een onvergetelijke tijd te maken! Grijp je kans, kom langs en word lid!

Bezoekadres:
Kastanjelaan 66
6217 SB Maastricht

Postadres:
Postbus 58
6200 AB Maastricht
T 043-3211187
senaat@tragos.nl
www.tragos.nl 

 

Stichting Onafhankelijk Maastricht
Onafhankelijk Maastricht

De 28 disputen van Onafhankelijk Maastricht heten je welkom in de mooiste studentenstad van Nederland! Onafhankelijk Maastricht is geen vereniging, maar een overkoepelend orgaan voor 28 onafhankelijke heren- en damesdisputen van Maastricht. Het zijn de leden van deze onafhankelijke disputen die de INKOM tot een waar feest maken! Ook jij kan lid worden door je aan te sluiten bij 1 van deze disputen. Tijdens de eerste weken na de INKOM organiseren zij kennismakingsborrels waar iedereen welkom is. Omdat je lid wordt bij een individueel dispuut en niet bij een grote, (vaak) onpersoonlijke vereniging, kies je bewust voor het dispuut wat bij jou past, terwijl je wel van alle voordelen van een grote organisatie geniet! Lijkt het jou leuk om lid te worden van één van de disputen van Onafhankelijk Maastricht? Kom dan naar onze activiteiten tijdens de INKOM, spreek een dispuutslid aan of neem een kijkje op onze site: www.onafhankelijkmaastricht.nl!

Contactgegevens
Stichting Onafhankelijk Maastricht
T 06-81148195
facebook.com/onafhankelijkmaastricht
info@onafhankelijkmaastricht.nl
www.onafhankelijkmaastricht.nl

 

M.S.R.V. Saurus - Roeien
SaurusStuderen is meer dan alleen leren en tentamens halen. Juist het leven naast het studeren maakt je studententijd speciaal. Voor iedereen die naast zijn studie sportief bezig wil zijn, is er de Maastrichtse Studenten Roeivereniging Saurus. Saurus is de grootste studenten sportvereniging van Maastricht en telt 400 enthousiaste leden. De meeste leden zijn pas in hun studententijd begonnen met roeien. Met roeien is het mogelijk om in relatief korte tijd een hoog niveau te bereiken en zelfs door te dringen tot de internationale top. Voor de minder fanatieke roeiers is er het competitieroeien. Zij kunnen zo vaak trainen als ze willen en kunnen het hele jaar door wedstrijden starten. Verder zijn er tal van commissies en genootschappen waarin je jezelf kan ontplooien. De combinatie van de enige echte studentensport met de gezelligheid van een eigen Sociëteit geeft Saurus een uniek karakter en maakt het tot een ijzersterk geheel. Echte vrienden maak je met je roeiploeg, commissie of genootschap.

Bezoekadres:
Bosscherweg 24

Postadres:
Postbus 175
6200 AD Maastricht
T 043-3233455
bestuur@msrvsaurus.nl
www.msrvsaurus.nl

 

SV Amphitryon
AmphitryonAankomend Hotello? Stop met zoeken, wij zijn de vereniging voor jou! Studentenvereniging Amphitryon werd in 1951 opgericht, een jaar na de oprichting van de Hotelschool te Maastricht. Sindsdien zijn de HMSM en Amphitryon onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Amphitryaan wacht voor jou een leven vol nieuwe vrienden, internationale contacten, culinaire uitstapjes en een fantastisch studentenleven. Amphitryon organiseert zowel kleine als grote evenementen waar jij ook deel van kunt uitmaken: Baravonden, Sportweekenden, Gala’s, Culinaire Tours en bijvoorbeeld de INKOM. Door lid te zijn van jaarclubs, disputen, commissies en geledingen kan iedereen op zijn eigen manier ervaring opdoen en is jouw lidmaatschap een grote meerwaarde voor je studie. Let op de groenrode polo’s en vraag ze naar het lidmaatschap van Amphitryon, met 800 zittende leden en een netwerk van 7.000 oud-leden. Studentenvereniging Amphitryon. Verbonden aan jouw faculteit.

Bezoekadres:
Jeruzalemweg 1, op het terrein van de Hoge Hotelschool Maastricht

Postadres:
Postbus 4369
6202 VB Maastricht
T 043-3520308
hbsecretaris@amphitryon.nl
www.amphitryon.nl

 

Christelijke studentenvereniging Lux ad Mosam

Lux ad Mosam

Sinds de oprichting in 2010 is c.s.v. Lux ad Mosam dé christelijke studentenvereniging van Maastricht. Onze sociëteit 'Pharos' is te vinden in een monumentaal pand op de Bogaardenstraat 43B01, tussen het Vrijthof en de Markt. Naast borrels, gezamenlijke maaltijden, verenigingsavonden en verenigingsweekenden wordt er bij Lux ad Mosam ook aandacht besteed aan diepgang. Deze diepgang is te vinden in de kringen en bij gezamenlijke activiteiten zoals lezingen en praise & prayers. Je studententijd wordt een stuk mooier wanneer Lux ad Mosam er deel van uitmaakt. Het staat namelijk gelijk aan een leuke studententijd boordevol vrienden, diepgang en gezelligheid! We zijn een open Vereniging en dat betekent dat je altijd welkom bent om eens een kijkje bij ons te komen nemen! We zijn de gehele INKOM aanwezig dus we hopen je daar te zien of kom langs tijdens onze introductietijd gedurende de maand september.

Contactgegevens:

Bogaardenstraat 43b01
6211 SN Maastricht
T 06-11677817
abactis@luxadmosam.nl
www.luxadmosam.nl

 

Internationale studentenverenigingen

AEGEE
AEGEE MaastrichtAEGEE is een Europese studentenvereniging met 15.000 leden verspreid over 250 steden in Europa, van Dublin tot Moskou, van Athene tot Tallinn. Daardoor krijg je de kans om voor weinig geld te reizen. Wat dacht je van een sauna-feest in Helsinki, een congres over mensenrechten in Turijn, raften in Servië of een Summer University in Praag?!

AEGEE-Maastricht
Naast het reizen organiseert AEGEE ook wekelijks activiteiten in Maastricht. Denk bijvoorbeeld aan themafeesten, internationale etentjes, Walking Drinks, leden weekenden of een uitwisseling met een AEGEE vereniging uit een andere stad. Binnen AEGEE heerst een open en ontspannen sfeer met leden van diverse faculteiten. Ben je op zoek naar een gezellige studentenvereniging, maak je graag vrienden in én buiten Maastricht en/of ben je gewoon dol op reizen? Dan kun je bij AEGEE altijd terecht! Iedere donderdagavond zijn wij te vinden vanaf 22.00 uur in Café de Twee Heeren, (Platielstraat 17-19).

Bezoekadres:
Bonnefantenstraat 2
Kamer C-1.03 (iedere werkdag van 13.30 – 15.30)

Postadres:
Postbus 616
6200 MD Maastricht
T 043-3885353
aegee@maastrichtuniversity.nl
www.aegee-maastricht.orgISN

isn

Welkom in Maastricht, dé internationale stad van Nederland! Zou jij je graag willen mengen in de internationale sfeer van het Maastrichtse studentenleven? Dan is ISN Maastricht misschien wel iets voor jou!
Van wereldwijd komen studenten naar Maastricht om hier te studeren. Ze komen hier op uitwisseling voor een halfjaar of om hier hun bachelor of master doen. Ons doel is om hun tijd in Maastricht zo aangenaam mogelijk te maken. Wij, International Student Network, organiseren een internationale introductieweek, stedentrips, weekendjes weg, feesten, cantus, culturele en sportieve activiteiten en nog veel meer! Lijkt het je leuk om deze activiteiten te organiseren, veel mensen te leren kennen en te integreren met verschillende culturen? Kom dan naar een van onze informatieborrels, onze feesten/activiteiten tijdens de INKOM of Arrival Week of naar een van onze wekelijkse feesten/activiteiten! Kijk voor meer informatie op www.isn-maastricht.nl

INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Day @ the Uni
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Opening
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Welcome to Maastricht
INKOM 2017 - Mosae Master
INKOM 2017 - Mosae Master
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night
IN.jpgKOM 2017 - Comedy Night